Oldtimer Budapest Programcentrum

Rendezvények, örömautózás, élmény transzferek oldtimer autóval

2024. 6. 14, péntek - Ma Vazul napja van.

Vezetési ügyességi verseny.

Koncepció: Az oldtimer autó formája, mérete (és ezáltal a térérzékelése a sofőrnek) egészen más, mint a modern autókban. Az autó vezetéstechnikája is lényegesen különbözik a mostani autókétól, így ilyen járművel vezetni egyrészt élmény, másrészt pedig mindenki számára újdonság, így körülbelül egyenlő esélyekkel indul minden versenyző (nem fordulhat az elő, hogy pont egy ilyen autóval jár valaki nap mint nap, és így versenyelőnyben lenne a többi résztvevővel szemben).

Felállás:

Több csapatra osztjuk a résztvevőket. Minden csapatban lesz egy sofőr (illetve ha a létszám nagy, akkor utasok is, max. 3 fő, vagy nem utazók, de drukkoló közönség).

Verseny feladat (műanyag bólyákat alkalmazunk a pálya építésénél, mert ezek jól láthatók, és a versenyző rontása esetén sem az autóban, sem a pályában nem esik kár). Minden műanyag bólya tetejére műanyag pohárban vizet teszünk, az számít hibának, ha a bólya meglökése nyomán a víz a pohárból a betonra loccsan. Minden feladat esetében a hibapontokat számoljuk. Pontozás: Minden verő hiba 1-1 pont hozzáírásával jár az összes többi csapat számára. Azaz: ha 3 csapat, „A”, „B”, és „C” versenyzik, az „A” csapat versenyzője halad a pályán, és egy hibát elkövet, akkor 1-1 pontot kap a „B” és a „C” csapat is. A második fordulóban az oldtimer autóval egy egyenes, sík területen (kb. 100 méter) kell az autóval haladni a rajttól a célig. A feladat az, hogy a rajtnál meghatározott időhöz LEGKÖZELEBB eső idő alatt tudja teljesíteni a versenyző a távot. Ha gyorsabban teljesíti, akkor minden másodperc, amivel kevesebbet autózott a kitűzött időnél, kétszeres szorzóval számít . Pontozás: minden másodperc  időponton túli beérkezésnél másodpercenként 1-1 pontot kap minden többi csapat, minden másodperc időpont előtti beérkezésnél 2-2 pontot kap másodpercenként minden további csapat. A táv teljesítése közben a  kötelező szabályok: kézifék kioldásával kell indulni, miután az autót sebességbe tette a versenyző, és elindult, maximum még egyszer lehet sebességbe tenni az autót (többszöri váltásnál váltásonként 5-5 büntető pont), a távot folyamatos haladással kell teljesíteni, aki megáll, az 10 hibapontot kap megállásonként. A hibapont az addig megszerzett saját pontokból kerül levonásra.

Első forduló:

  • -Műanyag bólyákkal kialakított szlalom pálya (autó fordulási íve, térérzékelése)
  • -Műanyag bólyákkal kialakított parkolóhely (precíz beállás)
  • -Műanyag bólyákkal kialakított szűk keresztmetszeten történő áthaladás (térérzékelés)

Második forduló:

  • -Sebesség-idő verseny (100 métert kell megtenni  15 másodperc alatt, illetve ehhez a legközelebb)

Részvételi díj: a program időtartamától függ. Az autó bérleti díja (így, hogy a résztvevők vezetik, nem a profi sofőr): 20.000.-Ft/óra+ÁFA. Minimum bérleti idő: 3 óra. Egyéb költségek: egyszeri kiállási díj Budapest területén: 5.000.-Ft+ÁFA, Budapest területén kívül az egyszeri kiállási díjon felül 250.-Ft/km+ÁFA kilométerenként (2X: oda-visszaút miatt), illetve az óradíjas munka esetén 50km-futásteljesítményig nincs többlet költség, e felett kilométerenként 250.-Ft+ÁFA/km. A résztvevő ügyfelek számának ismeretében pontos lebonyolítási rendet készítünk, és pontos költségtervet adunk.

Példa számítás:

Helyszín: Budapest területén belül

Csoport létszáma: 8 fő

Csapat bontás: 2 db 4-4 fős csapatra bontjuk

Lebonyolítás: minden csapatból minden csapattag 1-1 feladatot végez, a többiek drukkolnak (3 db első fordulós feladat és egy második fordulós feladat van, ez összesen 4 feladat, a csapattagok maguk döntik el, ki melyiket hajtja végre, de így mindenkinek jut 1-1 feladat)

A program lebonyolításának időtartama:

  • -1 óra előkészületek (pályaépítés, kijelölés, az autóval kapcsolatos beoktatás)
  • -1 óra verseny idő (feladatonként 5-5 perc + a vezetők cseréje miatti rátartás)
  • -1 óra örömautózás, fotózás

Összesen: 5000.-Ft+ÁFA egyszeri kiállási díj, + 60.000.-Ft+ÁFA óradíj (3 órára). A verseny során és az örömautózás alatt a csoport az 50km-es limitet nem lépte át, így további költség nincs.