Oldtimer Budapest Programcentrum

Rendezvények, örömautózás, élmény transzferek oldtimer autóval

2020. 9. 30, szerda - Ma Jeromos napja van.

Oldtimer távolsági rallye

Koncepció: Az oldtimer autózás feelingjéhez alsóbbrendű utak használata,  a változatos, gyönyörű táj, illetve közepes vagy alacsony sebességnél az abban való gyönyörködés, elmerülés  egyaránt hozzá tartozik. Ez így, együttesen adja meg az örök élményt. Versenyünk ezt az élményt nyújtja, a verseny adrenalinjával, izgalmával együtt. A rallye –mivel nem profi versenyzők, hanem ebből a szempontból hétköznapi emberek számára kerül megrendezésre- nem az adott táv minél gyorsabb megtételére irányul, hanem a biztonságos élményautózás nyújtotta örömök mellett kínál tudás összemérési lehetőséget, a navigációs képességek és a helyzetfelismerés terén. A rallye célja az előre meghatározott 2 pont közötti LEGRÖVIDEBB úton történő haladás.

A verseny menete:

-Előkészítés: A szervezők a csoport szálláshelye közelében bejárják a terepet, és kijelölnek egy indulási és egy érkezési pontot úgy, hogy a két pont között legalább 30 kilométer távolság legyen, és több, közel hasonló közúti megközelítési alternatíva is létezzen, valamint a terep változatos, szép legyen. A terep, illetve a két pont a csapatok előtt titok marad egészen az indulásig.

-Verseny dokumentáció: A csapatok kialakítása után minden csapat zárt borítékban kapja meg a két pontot (indulási ill. érkezési), illetve az iránytűt, valamint a terület részletes térképét.

-Verseny szabályok: Az oldtimer autót a hivatalos sofőr vezeti, a résztvevő csapatok csak utasként utaznak, de ők navigálnak, a sofőr arra megy, amerre a csapatok megválasztott navigátorai mondják. A táv megtétele során a KRESZ minden vonatkozó szabályát be kell tartani, az autó kizárólag szilárd burkolatú közútra navigálható. A rallye során GPS rendszer, mobil telefon, laptop nem használható, ennek jelenléte az autóban (még kikapcsolt állapotban is) azonnali kizárást von maga után. Az indulásnál az autó kilométeróra állását feljegyzi a sofőr, majd érkezéskor ugyanígy, a számítás alapja ez. Akinél kevesebbet mutat a kilométeróra állása, az nyeri a versenyt. Egy alkalmazott autó esetén a csapatok egymással „szemben” versenyeznek: azaz az első „A2-ból „B”-be teljesíti a távot, a másik „B”-ből „A”-ba, és így tovább. Két autó esetén azonos helyről indulhatnak, de minimum 10 perces követrési idővel, hogy ne lehessen „tapadni” az előző versenyzőre.

Költség:

A költségek ez esetben szélsőségesen függnek a helyszíntől, és a kijelölt verseny tereptől.

Példa számítás:

Helyszín: Gödöllői Királyi Kastély elől indulás

Csapatok száma: 2 csapat (4-4 fő)

Résztvevők száma: 8 fő

Célpont: Csővár (39km)

Az 1. csapat indul Gödöllőről, 2. csapat indul Csővárról, szemben egymással teljesítik a távot. Felhasznált oldtimer autó: 1 db.

A program lebonyolítási időtartama: kb. 3-3,5 óra (Gödöllőtől-Gödöllőig).

Költségek: Egyszeri kiállási díj: 5.000.-Ft+ÁFA. Kiállás kilométerdíj (Budapesten kívüli a helyszín) 30kmX2=60KMx250.-Ftkm-díjjal=15.000.-Ft+ÁFA, a verseny időtartamára óradíj (saját sofőrje vezeti az autót) 15.000.-Ft/óra,X 3 óra= 45.000.-Ft+ÁFA, a verseny során teljesített kilométerek: Gödöllő-Csővár: 39km, Csővár-Gödöllő: 39km=78km, ebből 50 kilkométer az óradíjban, többlet kilométer: 29kmX250.-Ft=7.250.-Ft+ÁFA.

Összesen: 5.000.-Ft(egyszeri kiállás)+15.000.-Ft(kiállási kilométerdíj Bp.-en kívül)+45.000.-Ft(3 óra óradíja)+7.250.-Ft(kilométer extra óradíjon felül)=72.250.-Ft+ÁFA.

A fent megadott árak NETTÓ árak jutalék szempontjából, de tartalmazzák az autót, sofőrt(aki animátorként a versenyz is vezeti), és a feladatok végrehajtásához a szükséges eszközöket: bólyák, térképek, iránytűk, időmérő stopperek.