Oldtimer Budapest Programcentrum

Rendezvények, örömautózás, élmény transzferek oldtimer autóval

2024. 4. 19, péntek - Ma Emma napja van.

Alföldi szecesszió: Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Hódmezővásárhely, Szeged, Palics, Szabadka – 3 napos program

Időtartam: 3 nap
Indulási hely: Magyar Szecesszió Háza (Budapest, V. ker. Honvéd u. 3. Vidor Emil tervezte Bedő-ház, 1903)
Indulás időpontja: előjegyzés alapján, reggel 9 órakor
Utazás: Oldtimer luxus limousinnal (Citroen Traction Avant 1934/54 lakkfekete-króm), privát sofőr-idegenvezetővel
Résztvevők létszáma: 1-3 fő

Program:

1.nap: Találkozó reggel 8 órakor Budapesten, a Magyar Szecesszió Háza (V.ker Honvéd u. 3.) előtt. Közös munkareggeli a különleges, szecessziós környezetben berendezett kávéházban. A reggeli során ismerkedés az idegenvezetővel, a programmal, útitervvel és a magyar szecesszió különleges irányával, az alföldi szecesszióval. Opcionális lehetőség: (kb. 30 perc) a Magyar Szecesszió Háza múzeum megtekintése helyben. Indulás reggel 9 órakor oldtimer luxus limousinnal Kecskemétre. Útközben ismerkedés a magyar történelem 19. századi fordulataival, a reformkorral, az abból kibontakozó forradalom és szabadságharccal, majd a szecesszió előtt is utat nyitó kiegyezéssel, és a világ egyik leglátványosabb nemzeti-gazdasági-építészeti kibontakozásával, a „boldog békeidők” korszakával, mely megalapozta e stílus kibontakozását. Érkezés Kecskemétre 11 óra körül. Látogatás a „puszta fővárosaként” is ismert „hírös város”-ban, a szecessziós Városháza épületének megtekintése. Rövid sétával egybekötött fényképezési lehetőség Kecskemét központjában a leghíresebb szecessziós épületeknél, majd látogatás a Cifra-Palotában, mely a város és a stílus emblematikus épülete. A palota megtekintése. Opcionális ebéd Kecskeméten.Továbbutazás Kiskunfélegyházára. Fotószünet és látogatás az impozáns méretű, gazdagon dekorált Városháza szecessziós épületénél.

Továbbutazás és érkezés Szegedre, az Alföld különleges nagyvárosába. A szállodai szobák átvétele. Koraeste városnéző séta az 1879-es árvízben gyakorlatilag megsemmisült, de utána Európa legfiatalabb és legszisztematikusabban tervezett és újjáépült városában, mely a szecesszió szempontjából igazi „paradicsom” mind épülettömegét, mind az ilyen jellegű épületeinek szín-és formavilágát tekintve. Séta a párizsi mintára szerkesztett (körutas-sugárutas rendszerű) óvárosban és a Széchenyi-téren, ismerkedés Szeged történelmének nagyjaival,  a Kárász utcával, a város elegáns sétáló utcájával. Este opcionális vacsora Szegeden (javasolt lehetőség: Halászcsárdában igazi szegedi halászlé), további opcionális lehetőség: a Szegedi Szabadtéri Játékok egy aktuális előadásának megtekintése, további opcionális lehetőség: Wellness-és élményfürdő program Szeged legújabb fürdőparadicsomában.

Éj Szegeden.

2.nap: Reggeli a szállodában. Utazás a Délvidékre, a Magyar Királyság alföldi régiójának központjába, Szabadkára, mely a XIX. század végén Budapest után a Kárpát-medence második legnagyobb magyar városa volt (figyelem: útlevél szükséges, a város ma Szerbia területén fekszik). Érkezés  11 óra körül a jellegzetes magyar szecesszió bűvkörében épült városba. Fényképezés a Városháza impozáns épületénél, majd az épület megtekintése belülről is, séta az előtte kialakított nagyszabású főtéren, majd a Pályaudvar irányában a további, Osztrák-Magyar Monarchia korában épült szecessziós paloták megtekintése (kívülről). Opcionális kávészünet Szabadkán. Visszaúton látogatás a Palicsi-tónál, a szecessziós fürdőépület együttesnél, ahol az I. világháború előtti években még olimpiát is terveztek. Opcionális ebéd Palicson, a letűnt „boldog békeidők” különleges világában. Visszaérkezés Szegedre 16-17 óra között. Fényképezés a Dómnál, és az egyetemi negyedben. Rövid szabad program Szegeden. Opcionális lehetőségek Szegeden: vacsora a belvárosban, a Szegedi Szabadtéri Játékok egy aktuális előadásának megtekintése, további opcionális lehetőség: Wellness-és élményfürdő program Szeged legújabb fürdőparadicsomában.

Éj Szegeden.

3.nap: Reggeli a szállodában. Szecessziós séta Szegeden. Gróf-Palota, a különleges méretű és szépségű zsinagóga megtekintése belülről is, a belváros szecessziós épületei és a régi fényében pompázó Reök Palota épületének megtekintése az aktuális kiállításokkal. Opcionális ebéd lehetőség vagy kávézás a Reök-Palotában, vagy a Kárász utcában. Kora délután utazás oldtimer luxus limousinnal Hódmezővásárhelyre. Ismerkedés a város szecessziós épületeivel közrefogott óvárosával, majd „estebéd” Hódmezővásárhelyen. Utazás Csongrád-Kiskunfélegyháza irányában, majd autópályán Budapestre, érkezés az indulási helyre 21 óra körül.

Részvételi díj

  • 1 fő esetén:
  • 2 fő esetén:
  • 3 fő esetén:

A részvételi díj tartalmazza

  • Reggelit a Magyar Szecesszió Háza kávézójában
  • 3 napra sofőr-idegenvezetőt a kívánt nyelven (magyar, angol, francia, spanyol, olasz, orosz, német)
  • Oldtimer luxus limousin használatát valamennyi programhoz és az utazáshoz, útdíjakat, parkolási díjakat
  • 2 éj szállást Szegeden a Hotel Tisza 3 csillagos szálloda 2 ágyas szobáiban, reggelivel (www.tiszahotel.hu)
  • Belépőket a következő épületekbe: Kecskemét, Városháza – Kecskemét, Cifra Palota – Kiskunfélegyháza, Városháza – Szeged, Reök Palota – Szeged, Zsinagóga – Szabadka, Városháza – Hódmezővásárhely, Zsinagóga
  • Estebédet Hódmezővásárhelyen

A részvételi díj nem tartalmazza

  • A programban feltüntetett opcionális lehetőségeket (a fent felsoroltakon túli belépők, illetve ebédek, vacsorák, egyéb opcionális programok)

Együttműködő partnereink